Træterrasser

TRÆTERRASSER


Jeg har stor erfaring i at bygge træterrasser i alle størrelser.


 


I idéfasen afdækkes og analyseres jeres behov. På denne baggrund udarbejdes en række skitser, som efter aftale kan laves til færdige tegninger klar til ansøgning hos kommunens tekniske forvaltning. Samtidig udarbejdes en overslagspris på den færdige terrasse.


 


Af miljømæssige hensyn arbejder jeg ikke med trykimprægnerede terrassebrædder.


 Se eksempler på træterrasser, jeg har lavet:NOGET OM TRÆTERRASSER:


En træterrasse kan skabe en fin overgang mellem hus og have. Der findes mange egnede træsorter, men fælles for dem alle er, at de kræver løbende vedligeholdelse.


Hvilke fordele og ulemper er der ved en træterrasse?


Når man skal anlægge en ny terrasse, står valget typisk mellem en terrasse af træ eller en terrasse af sten. Begge materialer er velegnet men har forskellige egenskaber og holdbarhed.


Udgifterne til materialer er stort set det samme om du vælger en træterrasse eller en stenterrasse. I begge tilfælde vil der være mulighed for at vælge både en billig løsning eller en bedre og dyrere kvalitet.


Fordele ved en træterrasse:


- Den har en overflade, som føles blød og kan virke mere varm og behagelig end en stenterrasse. Træ har også en hyggelig lyd, når man går på det.


- Den opleves som en forlængelse af huset, hvis man har trægulve indendøre.


- Det er nemmere at etablere en hævet terrasse af træ end af sten. En hævet stenterrasse kræver enten meget jord eller nogle meget store sten.


- I forhold til sten er træ lettere at arbejde kreativt med. Når du bygger en træterrasse, har du derfor gode muligheder for at skabe detaljer, som gør terrassen til noget særligt. Du kan fx lade et eller flere træer vokse op gennem huller i dækket, eller lave huller til potteplanter


Ulemper ved en træterrasse:


- Den holder normalt ikke lige så længe som en stenterrasse.


- De fleste træsorter kræver vedligeholdelse cirka hvert 2. år og gerne oftere, hvis man vil forlænge terrassens levetid og bevare den gyldne glød i træet.


- En træterrasse er tilbøjelig til at blive glat i regnvejr. Det er muligt at købe riflede terrassebrædder, der er mere skridsikre. De riflede brædder kan dog være lidt sværere at gøre rent.


Kilde: Bolius